Definiții cu caracter general

SC RICOMED SRL, persoană juridică, cu sediul în str. Av. Sănătescu nr. 48, Sector 1, București (în incinta Unifarm), înregistrată în Registrul Comerțului Bucureşti sub nr. J40/9552/95, CUI/CIF RO 7866714, în calitate de comerciant (denumită în continuare „Societatea”).

 

 

 

 

SITE – Domeniul www.ricomed.ro și subdomeniile acestuia. Societatea este deținătoarea tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra site-ului. În aceste condiții nimeni nu poate folosi întregul sau parte din conținutul site-ului decât în limitele prezentului contract – TERMENI ȘI CONDIȚII.

SERVICIU – serviciul de comerț electronic în sensul acordării posibilității Clientului să acceseze și să comande produsele oferite de către Societate, în calitate de comerciant, folosind mijloace de comunicație la distanță, respectiv e-mail și orice mijloc ce poate fi utilizat pentru încheierea acestui contract și care nu necesită prezența fizică simultană a comerciantului și a Clientului.

CONT – ansamblul format dintr-un nume de utilizator și/sau adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur Client accesul la Serviciul oferit de către Societate.

CLIENT – orice persoană fizică sau juridică de drept public sau privat care are sau care obține acces la Serviciul oferit de către Societate și care a acceptat astfel TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului Site.

UTILIZATOR – orice persoană fizică sau reprezentant al unei persoane juridice de drept public sau privat care accesează site-ul cu sau fără intenția de a-și crea Cont sau de a deveni Client.

CONTRACT LA DISTANȚĂ – contractul de furnizare de produse încheiat între Societate, în calitate de comerciant și Client în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către Societate, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanță.

TEHNICA DE COMUNICAȚIE LA DISTANȚĂ – orice mijloc ce poate fi utilizat pentru încheierea unui contract între Societate și Client și care nu necesită prezența fizică simultană a celor două părți.

NEWSLETTER / ALERTĂ – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către Societate pentru Clienții care optează pentru primirea acestor informații. Prin prezentul, sunt stabiliți termenii și condițiile de utilizare a Site-ului/conținutului/Serviciului de către Client, iar folosirea prin accesarea, vizitarea și vizualizarea, conținutului/Serviciului, implică aderarea Utilizatorului/Clientului la prezentele termene și condiții. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator sau de a modifica conținutul Site-ului, sau de a afecta performanțele serverului pe care ruleaza Site-ul se va considera o tentativă de fraudare și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Societatea nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate. Societatea depune toate eforturile pentru a minimaliza posibilele erori care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate în conținutul Site-ului. Societatea precizează că imaginile produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, din cauza modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabilă de către producători. Societatea își rezervă dreptul să completeze și/sau să modifice orice informație de pe Site. Societatea nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării integrale sau parțiale a Site-ului, precum și pentru cele rezultînd din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe Site. Totodată, Societatea nu răspunde de conținutul și/sau calitatea altor site-uri la care se poate ajunge prin diverse legături cu Site-ul Societății. Pentru respectivele site-uri răspunderea integrală o poartă deținătorii site-urilor în cauză.

Limitarea responsabilității

Accesînd Site-ul, Utilizatorul este responsabil pentru toate operațiunile efectuate de acesta prin accesarea Contului și a parolei personale. Societatea nu răspunde pentru greșelile intervenite ca urmare a folosirii neglijente a Contului și parolei Utilizatorului. Pentru evitarea oricărui dubiu, Societatea nu răspunde pentru securitatea și confidențialitatea contului și parolei Utilizatorului. Dacă un Client consideră că un conținut expediat prin orice mijloc de către Societate violează drepturile de autor ale sale sau ale altcuiva sau orice alte drepturi, acesta trebuie să contacteze Societatea, astfel încât Societatea să poată decide în cunoștință de cauză.

 

 

 

 

Societatea nu garantează Clientului acces permanent pe Site sau la Serviciu și nu îi acordă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial și/sau integral conținutul Site-ului, fără acordul prealabil scris al Societății.Societatea nu răspunde pentru defecțiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduită baza de date care conține date privind conținutul Site-ului și/sau informații privind conturile utilizatorilor.

Societatea ințelege să nu răspundă în cazul utilizării site-urilor și/sau al conținutului acestuia transmis către Client prin orice mijloc atunci când această utilizare a conținutului Site-ului poate sau produce pagube de orice natură de partea Clientului și/sau oricărui terț implicat în acest transfer de conținut.

Utilizatorii care accesează Site-ul pot lăsa comentarii cu referire la produsele și/sau Serviciul oferit de către Societate, care pot fi publicate pe Site după o aprobare prealabilă a Societății. Societatea își rezerva dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe Site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbura în vreun fel viața privată a altor persoane, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau care conțin viruși, troieni, cod malițios etc. Dacă, în ciuda eforturilor făcute, vor fi publicate pe Site asemenea comentarii Societatea nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe Site, conform articolelor din acest document. Orice fel de informații transmise de Utilizator către Societate prin intermediul Site-ului, altele decât cele legate de procesul de cumpărare-vânzare a unor produse și informații cu caracter personal ale Utilizatorului, conferă Societății dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a distribui prin orice mijloc media oriunde aceste informații. Site-ul este găzduit de server-ul unei terțe firme. Societatea nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe Site indiferent de motivele apariției lor, dar nici pentru erorile apărute din cauza folosirii de către Utilizator a anumitor browsere pentru vizitarea Site-ului. Valoarea maximă a obligațiilor Societății față de orice Client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzatoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

Contact

Societatea își publică pe site toate datele corecte de identificare și de contact. Societatea își rezervă dreptul de a nu răspunde tuturor solicitărilor primite de la consumatori prin mijloacele de comunicare la distanță. Consumatorul trebuie să completeze formularul de comandă corect, integral și să îl comunice către Societate. Momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către Client, referitor la comanda sa.

 

 

 

 

Utilizarea Site-ului și folosirea informațiilor acestuia, respectiv accesarea acestora sau trimiterea de mesaje electronice sau notificări adresate Societății se realizează prin intermediul mesageriei electronice, considerîndu-se astfel că prin acestă modalitate de contactare Utilizatorul/ Clientul consimte primirea notificarilor din partea Societății în modalitate electronică sau telefonică, incluzînd și comunicări prin mesageria electronică sau prin anunțuri pe site.

Clientul nu poate efectua comenzi telefonice.

Produse

Societatea va putea publica pe Site informații despre produse și/sau promoții practicate de către aceasta sau de către oricare alt terț cu care are încheiate contracte în acest sens, într-o anumită perioadă și în limita stocului disponibil. Produsele achiziționate prin intermediul Serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului. Societatea poate refuza la un moment dat unuia sau mai multor Clienți onorarea unor comenzi privind produsele sau serviciile disponibile pe Site la un moment dat. În cazul promoțiilor, prețurile afișate pe Site tăiate de o linie semnifică prețul inițial pentru vânzare, înainte de a i se aplica reducerea. Societatea poate folosi în descrierea produselor și/sau serviciilor și alte produse (ex: accesorii) care să nu fie incluse în costurile produselor respective.

 

 

 

 

Drepturi de autor

Întregul conținut al Site-ului, incluzînd, dar fără a se limita la imagini, texte, butoane, programe, script-uri și orice alte date, este proprietatea Societății și este protejat conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Folosirea fără acordul scris al Societății a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuală vă rugăm să ne contactați, în scris, la adresa de email: office@ricomed.ro

Litigii

Orice litigiu apărut între Client și Societate va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența în rezolvarea conflictului revine instanțelor judecătorești din România.

Selectarea produselor

Vă rugăm să parcurgeți magazinul nostru on-line, pentru a studia produsele noastre și a le alege pe cele pe care le doriți. Încercăm să vă oferim informații cât mai complete despre fiecare produs. În cazul în care doriți să aflați informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați folosind pagina de contact.

 

 

Emiterea comenzilor

Pentru a lansa o comandă, vă rugam să folositi coşul de cumpărături integrat pe website-ul nostru. După adăugarea produselor dorite ȋn coş, trebuie sa completaţi detaliile de facturare și livrare şi modalităţile de plată (Ramburs, Plata cu card online, transfer bancar). Pasul final pentru trimiterea comenzii este butonul “Trimite comanda”. La scurt timp după apăsarea acestui buton veți primi un e-mail prin care se confirmă înregistrarea comenzii.

Plata produselor

Prețurile aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) și sunt purtătoare de TVA. Pentru a fi aplicabil prețul produsului trebuie să fie sincer, serios și corect. Astfel, Societatea atenționează asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale Site-ului sau erori, pretul afișat pe Site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Societatea va informa Clientul asupra prețului corect. Produsele achiziționate se vor factura exclusiv în RON. Plata produselor comandate se poate efectua folosind una din metodele de mai jos:

 • ordin de plată;
 • plată cu cardul prin operator Mobilpay;
 • ramburs la primirea coletului.

Dovada plății, în cazul plății prin ordin de plată trebuie trimisă către Societate la adresa de e-mail afișată pe site. Dacă plata se va efectua online de către Client, Societatea nu este și nu poate fi ținută responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar aferent unor astfel de plăți, incluzînd dar fără a se limita la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Răspunderea pentru aceste costuri revine exclusiv Clientului. Dacă se plătește în avans, livrarea produsului va avea loc numai după creditarea contului Societății cu prețul produsului/ suma prețurilor produselor solicitat/e spre achiziționare. Produsele comandate cu plata în avans se vor livra doar după achitarea lor integrală. Societatea nu este responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, aplicat de banca emitentă a cardului aparținînd Clientului. În anumite situații, Societatea își rezervă dreptul de a solicita plata prețului în avans. Prețul de achiziție a produselor este cel din momentul emiterii comenzii, în limita stocului disponibil. Societatea nu solicită și nu stochează informații referitoare la cardul Clientului. Procesarea lor revine strict procesatorului plăților cu cardul. Societatea își rezervă dreptul de a contacta Clientul prin orice mijloace, pentru finalizarea comenzii, în următoarele situații:

 • banca emitentă a cardului Clientului nu acceptă plata;
 • procesatorul de carduri nu validează tranzacția prin card bancar din diverse motive;
 • pentru confirmarea comenzii, respectiv a disponibilității produselor comandate în termen de maxim 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea produselor

Produsele vor fi livrate prin intermediul unor firme de curierat rapid. Expedierea comenzilor se va realiza în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmării comenzii. Societatea poate confirma comenzile înainte de onorarea lor prin contactarea Clienților.

 

 

Costurile pentru livrare sunt:

 • 15 lei în București și județul Ilfov, pentru comenzi a căror valoare nu depășește 150 lei; costurile de livrare vor fi suportate de Client;
 • 20 lei în restul țării, pentru comenzi a căror valoare nu depășește 150 lei; costurile de livrare vor fi suportate de Client;
 • 0 lei, indiferent de locație, pentru comenzi a căror valoare depășește 150 lei.

În situația în care Clientul nu este găsit la adresa menționată în comanda transmisă acesta va fi contactat telefonic de către firma de curierat. Daca livrarea nu se efectueaza din vina Clientului, costurile de livrare/returnare vor fi suportate de către Client; Factura reprezintă contractul de vânzare a produselor. Recepția produselor presupune acceptul Clientului că acele produse au ajuns în stare bună. Prin semnarea facturii Clientul își exprimă acordul că produsele livrate sunt conforme cu comanda sa. Societatea își rezervă dreptul de a întârzia sau anula livrări ale produselor comandate în situația în care comenzile nu pot fi onorate din motive ce nu țin de Societate, și anume: incendii, inundații, epidemii, greve, acte de terorism, tulburări civile sau orice alte cauze de forță majoră, cele enumarate nefiind limitative. Societatea va onora doar comenzile cu adresă de livrare pe teritoriul României. Clientul trebuie să accepte în prealabil prevederile prezentului document pentru a avea acces la Serviciul oferit de către Societate. Societatea poate limita parțial sau total accesul Clientului la Serviciu, în funcție de comportamentul său anterior. Societatea poate denunța unilateral contractul, fără să mai onoreze automat comanda efectuată de către Client, fără a putea fi obligată la plata de despăgubiri, indiferent de natura lor, în următoarele cazuri:

 • banca emitentă a cardului Clientului nu acceptă plata, în cazul în care plata s-a efectuat online;
 • procesatorul de carduri nu validează tranzacția prin card bancar din diverse motive;
 • Clientul nu confirmă comanda efectuată pe Site;
 • Clientul nu a furnizat date corecte și/sau complete la momentul întocmirii comenzii.

Detaliile de livrare a produselor nu constituie o obligație contractuală din partea Societății. Pentru evitarea oricărui dubiu, Societatea nu poate fi obligată la plata de daune-interese, în cazul în care Clientul poate fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma încălcării detaliilor de livrare. Societatea poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Societatea include în coletul expediat către Client toate documentele necesare. La solicitarea Clientului Societatea îl poate informa pe acesta asupra stadiului în care se află comanda. Livrarea produselor se va face numai către persoanele cu capacitate deplină de exercițiu, pe baza unui act de identitate. În situația în care produsul nu poate fi livrat, Societatea se obligă să informeze Clientul despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată vor fi rambursate în termen de maxim 30 de zile.

Lipsa produselor din stoc

Societatea depune toate eforturile pentru a asigura un stoc permanent, suficient pentru a onora comenzile Dvs. Dacă, însă, (unele din) produsele comandate de Dvs. se intamplă să nu se găsească în stoc, veți fi contactat de noi si veți putea alege una din următoarele opțiuni:

 • amânarea livrării până când produsele sunt din nou disponibile în stoc;
 • anularea respectivei poziții din comanda Dvs.

Renunțarea la achiziție

O comandă activă poate fi anulată sau modificată, prin transmiterea unui mesaj in acest sens la office@ricomed.ro

Politica de returnarea a produselor

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 30 de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca transmisa prin e-mail.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Expediati produsele sau inmanati-le direct (in timpul programului de lucru) la adresa Str. Av. Sanatescu nr. 48, Sector 1, Bucuresti (in incinta UNIFARM), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 30 zile. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Pentru returnarea produselor comercializate de Ricomed ne puteti contacta la adresa de e-mail indicata pe website. Toate produsele pe care le returnaţi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-aţi primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre dvs.:  urme de uzură sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insoţite de toate accesoriile.

Produsele trebuie returnate in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original (daca a fost emis de distribuitor), precum si toate documentele cu care v-au fost livrate odata cu produsele. Daca produsele pe care vi le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, la returnarea produselor trebuie returnate si cadourile.

Cand sunt returnate produse de imbracaminte, produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost primit, nepurtat, fara pete, fără rupturi si fără sa fie agăţat şi/sau scămoşat.

Cand sunt returnate produse de intretinere, cosmetice (geluri corporale, crème corporale, deodorante, vaseline etc) acestea trebuie sa fie sigilate, in ambalajul original primit la livrare si doar daca nu au fost utilizate sau testate, deoarece fac parte din produsele care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii clientilor sau din motive de igiena, odata ce au fost desigilate.

Confidențialitatea datelor personale

Informațiile Utilizatorilor Site-ului sunt confidențiale și vor putea fi folosite numai pentru comunicări comerciale cu partenerii acestuia. Informațiile transmise de Utilizator se pot folosi de către Societate pentru confirmarea comenzilor, promoții etc. Utilizatorii pot solicita în orice moment ștergerea acestor date din baza de date în urma unei cereri formulate în scris și comunicate Societății la adresa de e-mail sau la sediul acesteia.

Societatea nu poate fi trasă la răspundere pentru pierderea sau copierea informațiilor de către persoane neautorizate avînd în vedere modul în care sunt stocate și transmise datele cu caracter personal. Pe Site, Utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea Contului si parolei personale. Societatea nu poate fi ținută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței Utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea Contului și parolei sale. Societatea va respecta dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

RICOMED duce o politica stricta de respectare a confidentialitatii datelor clientilor. Ne angajam sa nu transmitem datele personale ale clientilor catre terti si sa le folosim numai in scopul pentru care au fost introduse. Site-ul nostru nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

RICOMED este inscris in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 30751.

Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale introduse de către Utilizator/Client vor fi folosite de Societate numai în scopul declarat al acestui Site. Informațiile solicitate în cuprinsul formularului de comandă sunt utile pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., și în niciun caz nu vor fi furnizate unei terțe parti, decât în cazurile prevăzute de lege. Fiecare Utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus. Site-ul folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii eronate a informațiilor care se află în baza de date a Societății.